zondag 15 juli 2012

Reuze aanwinst!

Jaren geleden kocht ik die tamelijk dure krabpaal aan een meubelmaker uit Begijnendijk. Ik had zijn werk leren kennen op een kattententoonstelling in Brussel. Hij maakte ze eigenhandig en leverde toen zelfs nog aan huis. Hij had werkelijk prachtige stukken in zijn atelier. De Dom van Keulen, het Atomium, veel te veel om op te noemen.
Omdat ik toen nog 4 katten had kocht ik 2 stuks! Deze hieronder en nog een iets kleiner model ( laatste foto ). Ik ben van oordeel dat je je dieren toch wel wat 'speelmogelijkheden' moet aanbieden, vooral als ze niet in de natuur terecht kunnen zoals bij mij het geval was... En bovendien mag ik zeggen dat ik eigenlijk nooit krab-schade had noch aan de meubels, noch aan het papier of waar dan ook. Het enige wat ik ooit reeds vervangen moest was één paal helemaal onderaan omdat die het meeste katttennagelgeweld te verduren krijgt en het touw kapot gekrabd wordt.
Het leuke is dat alle verdiepingen gebruikt worden zoals je op de foto's kunt zien. Soms... echt waar... maak ik er zelf gebruik van ( helaas daar heb ik geen foto's van ) néé, niet om aan te krabben maar om op te gaan staan... waarmee ik maar wil zeggen dat de dingen vreselijk stevig en stabiel zijn!!! Om nog maar te zwijgen over het plezier dat zowel ik als mijn beestjes er mee hebben.... Echt iedere cent meer dan waard!!!Deze foto hieronder was genomen in een vorig appartement... links zie je Spooky, rechts Indy, allebei katers. En helemaal vooraan de bewuste paal die het meeste te verduren krijgt...4 opmerkingen:

Walter zei

Geweldig, meer hoef ik niet te zeggen toch? :-))

joten zei

gvd, als ik dood ben wil ik terugkomen als kat bij u!!!! onze max heeft geen enkele deur meer gerust gelaten.....

bea zei

De mijne moet het met heel wat minder doen: een touwpaal tussen twee met pluche beplakte plankjes. Die krabpaal zal langer meegaan dan ik want ze beziet ze niet...ze krabt liever aan een boom, gelukkig niet aan de meubels :-)

A van de Aa zei

Wij hebben twee zelfgemaakte bomen staan, voor onze vijf stuks.
Eentje is inmiddels vervangen, die was na meerdere renovaties daar wel aan toe.